10 leerlingen slaan symbolische 1e paal in de grond
10 leerlingen slaan symbolische 1e paal in de grond (Foto: Bas de Meijer)

Leerlingen slaan 1e paal nieuwbouw Lorentz Lyceum

Huidige én toekomstige leerlingen van het Lorentz Lyceum hebben op 10 mei de 1e paal geslagen van hun nieuwe schoolgebouw. In de zomer van 2020 zullen ze verhuizen naar de nieuwe locatie in de Arnhemse wijk Elderveld, vlakbij de Schuytgraaf, Rivers International School en station Arnhem Zuid.

Tien palen
Na toespraken van de collegevoorzitter van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam, onderwijs-wethouder Hans de Vroome en de rector van het Lorentz Lyceum liepen 10 leerlingen het bouwterrein op. Met een grote hamer hebben ze tien palen de grond in geslagen en daarmee de bouw van hun nieuwe school feestelijk ingeluid.

Internationaal georiënteerd
Het Lorentz Lyceum is een van de veertien middelbare scholen van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Het is een internationaal georiënteerde school voor tweetalig én Nederlandstalig havo, vwo en gymnasium. Daarnaast heeft de school een afdeling voor hoogbegaafden (OPUS). De internationale school in Arnhem, Rivers International School Arnhem, maakt ook onderdeel uit van het Lorentz Lyceum. Het nieuwe schoolgebouw komt vlakbij de internationale school te staan, waardoor de twee scholen in de nabije toekomst nog intensiever met elkaar kunnen samenwerken.

Verhuizing
Het huidige schoolgebouw staat aan de Groningensingel. Daar zal dit en komend schooljaar nog les gegeven worden. Vanaf september 2020 zullen de leerlingen onderwijs volgen op de nieuwe locatie tussen de Oegstgeeststraat en het treinstation Arnhem Zuid.

Meer berichten