Zie bijschrift in foto
Zie bijschrift in foto (Foto: Henk Donkers)

Adopteer een boomspiegel in de Burgemeesterwijk

Arnhem - De Duurzaamheidcommissie van de Burgemeesterwijk grijpt de Arnhem Goren Markt op zondag 19 mei aan om een verhoogde adoptie van boomspiegels onder de wijkbewoners te verkrijgen.

Veel boomspiegels in de wijk zien er kaal, lelijk of saai uit. In het aller slechtste geval zijn het verzamelplaatsen van zwerfvuil en hondenpoep. Soms groeit er alleen onkruid of loopt de bestrating door. Beter, maar wel saai zien ze eruit als ze ingezaaid zijn met gras of als er grind, boomschors of een sierrooster is aangebracht. Dat het ook anders kan laten wijkbewoners zien die een boomspiegel geadopteerd hebben, meestal voor hun huis. Ze hebben de boomspiegel ingericht met bloeiende planten en onderhouden hem. Ze verfraaien de straat, en de vlinders en de bijen zijn er blij mee.

Om meer van deze boomspiegels te krijgen is een interactieve kaart ontwikkeld waarop te zien is welke boomspiegels nog beschikbaar zijn voor adoptie in de wijk. Op de GroenMarkt zal informatie gegeven worden over hoe een boomspiegel in te richten en een keuze aan plantenpakketten te bestellen zijn voor directe toepassing.

Meer berichten