Zomers zingen als een nachtegaaltje... dat kan in de Bach in Oosterbeek-week!
Zomers zingen als een nachtegaaltje... dat kan in de Bach in Oosterbeek-week!

Zomers zingen in de Bach in Oosterbeek-week

Een week lang elke middag Bach zingen? Dat kan deze zomer in Oosterbeek. Van zondag 7 juli tot en met zaterdag 13 juli kunnen koorzangers meedoen aan de Bach in Oosterbeek-week. Op het programma staan twee bekende motetten van Johann Sebastian Bach: Singet dem Hernn ein neues Lied (BWV 225) en Komm, Jesu, komm (BWV 229).
Dirigent is Marc Buijs.

Toewijding
Marc Buijs voerde in maart nog een succesvolle Johannes-Passion uit met het Liefdesliederenkoor Oosterbeek. De dirigent staat bekend om zijn muzikaliteit, humor en duidelijke dirigeerstijl. "Mijn doel is dat je goed én met plezier zingt", legt hij uit. "Ook deze prachtige, maar veeleisende muziek. Het vraagt toewijding, je moet bijvoorbeeld van tevoren je partij instuderen omdat we maar 7 middagen hebben. Maar het is ook een bijzondere ervaring om samen in zo'n korte tijd naar een mooi resultaat toe te werken." Dat resultaat is te horen bij het eindconcert op zaterdag 13 juli. Iedereen kan komen luisteren.

Bernulphuskerk
Locatie voor de Bach in Oosterbeek-week is de trefzaal van de Bernulphuskerk in Oosterbeek. De repetities zijn dagelijks van 13.00 tot 17.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding: www.muziekmetmarc.nl. De zangweek gaat door als er minimaal 5 tot 6 zangers per stemgroep zijn.

Meer berichten