Castfoto Jabber
Castfoto Jabber (Foto: Marjon Heunen)

Musicalbruiloft bij Jabber!

Na het succesvolle debuut van vorig jaar brengt Jabber ook dit jaar een musical op de planken. De bruiloft van de excentrieke Agaath houdt de gemoederen bezig in de nieuwe productie ‘Trouwen zonder zorgen in hotel De Goede Morgen’. Dit verhaal is bedacht door Jabber castleden José Bugter en Evelien Peters en is samen met regisseuse Melanie Peters omgetoverd naar een musicalscript. 3 componisten hebben meegewerkt aan dit script en zetten met hun muziek de sfeer van de chaotische bruiloft neer. Agaaths bruiloft verloopt namelijk niet helemaal zoals gepland.

Het verhaal wordt verteld door 18 castleden en zij nemen ons publiek mee naar hotel De Goede Morgen, het decor voor de bruiloft. De hele familie is uiteraard van de partij, maar waarom heeft nog niemand haar veel jongere vriend ontmoet? Het hotelpersoneel doet hun best om het de gasten naar de zin te maken, maar hun vreemde gewoonten leren zij niet zomaar af. Uiteraard zijn de trouwambtenaar en haar assistente van de partij en mag de danslerares ook niet ontbreken. De gastenlijst wordt ook nog ineens uitgebreid met andere geïnteresseerden. Tijdens de dagen voorafgaand aan de trouwerij wisselen allerlei gebeurtenissen elkaar af en worden opzienbarende geheimen onthuld. Waarom lijkt iedereen zo geïnteresseerd te zijn in de bruiloft? Zou dit iets te maken kunnen hebben met de grote erfenis die nog te verdelen is?

Het creatief team, bestaande uit vocal coach Anne Ermens, dramacoach Chris Hillen en danscoach Bram van de Locht, heeft met onze cast gewerkt en hen klaargestoomd om het podium op te gaan. De afgelopen 9 maanden stonden in het teken van samenzang, het uitdiepen van uiteenlopende karakters en het onder de knie krijgen van de choreografieën en inmiddels is onze cast bijna klaar voor de voorstellingen. De bar en de receptiebalie zitten in de verf, de recepten voor het oefendiner zijn bedacht en de trouwjurk is al gekozen. De cast gaat aan de slag met de laatste puntjes op de i en kan niet wachten om het eindresultaat aan iedereen te laten zien.

De musical ‘Trouwen zonder zorgen in hotel De Goede Morgen’ is te zien in Theater de Leeuw te Arnhem op 17, 18 en 19 mei 2019. Kaartjes zijn te bestellen via www.jabbertheater.nl/kaartverkoop. We hopen jullie te mogen verwelkomen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden