Expositie Metamorfose Weefcollectief

Westervoort - Vanaf 10 mei organiseert de Stichting Kunstwerk Westervoort een prachtige expositie van het weefcollectief Metamorfose. De expositie wordt geopend op vrijdag 10 mei 2019 om 19.30 uur in Huize Vredenburg te Westervoort. 

De weefsters hebben dit thema elk op hun eigen manier opgepakt, bestudeerd, van alle kanten bekeken en de garens laten spreken. De expositie laat dan ook een grote verscheidenheid aan weefwerk zien.
 
Het weefcollectief Metamorfose is een groep van acht enthousiaste weefsters die om de zes weken samen komt en elkaar inspireert tot nieuw weefwerk. Ze bespreken ieders werk en geven daar hun  kijk op. Een ieder in de groep heeft zijn eigen stijl en voorkeur voor bepaalde materialen.

Er wordt gewerkt met katoen, wol, linnen, polyester, koperdraad en paardenhaar, zowel twee- als driedimensionaal. 

De groep bestaat uit Paulien van Asperen, Tony van den Berg, Thera Berkhout, Ank Hazelhoff, Marijke Jochijms, Lia Rath, Marijke Scheepstra en Nel Vervoorn.  Zie ook de website van weefcollectief Metamorfose.  www.weefcollectiefmetamorfose.nl 

De expositie is te bezichtigen van zaterdag 11 mei t/m zondag 9 juni 2019 in Huize Vredenburg, klapstraat 112 in Westervoort en in Grand café - restaurant Huis ter West, Zuidelijke Parallelweg 3, Westervoort. De opening vindt plaats op vrijdag 10 mei om 19.30 uur in Huize Vredenburg. Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl en  www.hkwestervoort.nl 

Meer berichten