Laat je omarmen door Koningsdag Arnhem Het grootste gratis festival van Nederland

Arnhem - Koningsdag Arnhem is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste festivals uit de regio. Het meest bijzondere is: Alles pleinen en locaties zijn gratis te bezoeken en dat terwijl er topartiesten staan. Er zijn meer dan 10 area’s waar uiteenlopende muziek te horen is. Op meer dan 20 podia staan meer dan 200 artiesten. Van reggae tot de top van de hardstyle van livemuziek tot foute meezingers. Laat je omarmen door de Arnhemse gezelligheid en kom een of twee dagen genieten van Koningsdag Arnhem.        

Koningsdag Arnhem omarmt iedereen

Of je nu 8 bent of 88, ook voor jou is iets leuks te doen tijdens Koningsdag. Houd je van house? Loop je liever de polonaise? Ben je een hardstylefan? Of luister je graag naar goede livemuziek? Alles is mogelijk! Ook voor families is veel te doen. Op de Zijpendaalseweg is een grote Koningsmarkt met meer dan 200 kramen. Vanaf daar kan je meteen het park in waar de hele dag allerlei kinderactiviteiten zijn georganiseerd. Ook leuk voor ouders want er zijn genoeg plekjes met een barretje of een bandje. Een hele relaxte familiesfeer in en om Sonsbeekpark.

Festivalterrein centrum Arnhem

Wil je liever een feestje vieren, dan heb je vrijwel het hele centrum tot je beschikking. Op de tien grote pleinen is voor iedereen wat leuks te vinden. Op de pleinen in de binnenstad feest en livemuziek van de leukste DJ’s, coverbands en een aantal surpriseacts. Onder de beide Arnhemse bruggen house of hardstyle. De top van de hardstyle staat bij XXlerator Kingsday (gratis dit jaar) onder de John Frostbrug. Onder de Nelson Mandelabrug kun je alvast een voorproefje nemen van Free Your Mind festival met dj’s als Benny Rodrigues en Michel de Hey. In Musispark geen mainstream dance, maar techno en Drum & Bass. Hier draaien de pioniers op vinyl.

Op het Roermondsplein (De Buitenkroeg Festival) en bij Festival de Luie Hond bij de AKUfontein, lekkere livemuziek met een heerlijke vibe. Van hiphop, soul, reggae tot pop. Hier treden Sven Hammond, Brainpower en Tim Knol op.

Op de Markt, Kingsize, staat de top-10 van Nederland klaar om jongeren helemaal uit hun dak te laten gaan. Denk aan Nederlands grootste urban namen van dit moment: Kris Kross Amsterdam, Boef en Famke Louise. We sluiten af met het Foute Oranjefeest waar de Snollebollekes, gebroeders Ko en 90’s legende Anita Doth het plein de Trans op zijn kop zetten. Op Koningsnacht trakteert de Matrixx de Arnhemmer op een vuurwerk en lasershow. Dat noemen we nog eens de slagroom op de taart.

Zwevend podium

Ook in de rest van de binnenstad is van alles te beleven. Denk bijvoorbeeld aan het bijzondere zwevende podium bij biercafé ’t Moortgat, een metalfestival bij Willemeen of rock & roll bij Het Oranje Koffiehuis. Overal staan foodtrucks en barretjes om ervoor te zorgen dat je geen seconde hoeft te vervelen.

Speciale App

Net als alle grote steden waar Koningsdag gevierd wordt, heeft Arnhem zich ook aangesloten bij WOOV. Op deze app, staat het complete programma, kan je jouw favoriete artiesten volgen of als vriendengroep inloggen zodat je elkaar niet kwijtraakt. De app WOOV is gratis te downloaden.

26 & 27 april, binnenstad Arnhem
Het complete programma vind je op koningsdag-arnhem.nl of in de app.

Meer berichten