EER Award: Dankjewel Omroep Gelderland

De provincie Gelderland reikt vrijdag 19 april de EER Dankjeweltaart uit aan Omroep Gelderland. Met het uitreiken van de taart wil de provincie Omroep Gelderland bedanken voor haar bijdrage aan de Gelderse economie. De regionale omroep is volgens de provincie een belangrijke en onmisbare schakel in de contacten met bewoners. Kritisch en onafhankelijk volgen zij de politiek en de ontwikkelingen in Gelderland. Met oog voor ondernemers en innovaties.

Het bezoek aan Omroep Gelderland is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente en in dit geval de provincie op bezoek bij een bedrijf of organisatie om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arnhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers.

De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer delen we met de Regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio's.

Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners.

Op 22 en 23 mei is er een Internationale conferentie en gedurende het jaar wil de provincie de contacten tussen overheden en het bedrijfsleven vanuit verschillende Europese landen en Regio Gelderland versterken o.a. op het thema duurzaamheid. Gelderland wil de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken en zoveel mogelijk bedrijven en organisaties betrekken en hen vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren.

Op www.ondernemengelderland.nl kunnen organisaties en bedrijven het EER beeldmerk downloaden om te gebruiken in hun eigen communicatie.

Meer berichten