Foto: Rob Kleering van Beerenbergh

Bouwborden aan de A325 Pleijroute

In de nacht van 17 op 18 april zijn de bouwborden langs de weg geplaatst. Het zijn de eerste zichtbare voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de A325/Pleijroute (N325)

Al een jaar wordt er achter de schermen gewerkt aan de voorbereidingen voor het onderhoudswerk aan de drukste N weg van Nederland. Vanaf 8 juli tot 25 augustus wordt het werk uitgevoerd. Het zal verkeershinder gaan veroorzaken. Onvermijdelijk. Maar weggebruikers kunnen door goede voorbereiding de overlast verminderen en bijdragen aan de veiligheid van weggebruikers én wegwerkers.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats op de A325 van knooppunt Ressen tot Nijmeegseplein (Arnhem - GelreDome) N325 van Nijmeegseplein in Arnhem tot knooppunt Velperbroek (A12 – Pleijroute). Er wordt 7 dagen per week gewerkt. Ook 's nachts. Het werk wordt uitgevoerd in drie fasen.

Nijmeegse Vierdaagse en Zwarte Cross

In de regio zijn meerdere werkzaamheden zoals de werken aan de Waalbrug (Nijmegen) en de Apeldoornseweg in Arnhem. Met de andere wegbeheerders is veel overleg geweest evenals met de hulpdiensten. Nu is de overlast geconcentreerd in één zomer. Bovendien rijden er in de zomervakantie 15% minder auto's op de weg. Wel zijn er diverse evenementen zoals de Zwarte Cross en de Nijmeegse Vierdaagse. Daarom is het belangrijk dat ook deze 'incidentele' reizigers goed rekening houden met de werkzaamheden.

Stap op de fiets, neem de trein of de bus tijdens de werkzaamheden

Tussen Arnhem-Nijmegen ligt de snelle fietsroute RijnWaalpad. In de periode van de wegwerkzaamheden is het waarschijnlijk dat de fietstijd korter is dan de reis met de auto. Met de fiets langs de file is dan een aantrekkelijke optie. Met werkgevers wordt overlegd over planning van werk in deze periode en hoe zij personeel kunnen stimuleren op de fiets te stappen, thuis te werken als dat kan of andere maatregelen te nemen. De trein is een aantrekkelijk optie in combinatie met bus of ov fiets in deze periode. Zeker omdat de treinen minder druk zullen zijn vanwege de vakanties.

Informatie website

Op de website www.gelderland.nl/a325-n325 is alle informatie te vinden. Regelmatig vullen we deze aan met veelgestelde vragen of actuele informatie. Actuele informatie over de afsluitingen is te vinden vanaf juni op www. bereikbaargelderland.nl.

Meer berichten