Vitesse-spelers vieren doelpunt van spits Tim Matavz op bezoek bij PEC Zwolle. (foto: Lars Smook)
Vitesse-spelers vieren doelpunt van spits Tim Matavz op bezoek bij PEC Zwolle. (foto: Lars Smook) (Foto: Lars Smook)

Vitesse ontvangt PEC Zwolle

Na het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht kan Vitesse zich zaterdagavond opmaken voor een duel met PEC Zwolle in GelreDome (aanvang 19.45 uur) .

Vitesse speelde zondag gelijk tegen FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. De strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal ligt nog helemaal open. Zowel Vitesse als de thuisploeg wist zondag niet tot scoren te komen: 0-0. Assistent-trainer Oleg Yarovinskiy stond die middag aan het roer, omdat hoofdtrainer Leonid Slutskiy voor één wedstrijd geschorst was door de KNVB.

Aanstaande zaterdag speelt Vitesse op eigen veld tegen PEC Zwolle. Het team van hoofdtrainer Jaap Stam pakte in de laatste vijf wedstrijden negen punten. Afgelopen weekend werd er door de Zwollenaren met 2-0 verloren van Willem II. De huidige topscorer van PEC Zwolle, Vito van Crooy, kwam zondag dus niet tot scoren.

De vleugelspeler maakte tot dusver negen doelpunten in de competitie. De laatste ontmoeting tussen Vitesse en PEC Zwolle werd winnend afgesloten door de Arnhemmers. Spits Tim Matavz wist in de eerste helft van dat duel twee keer het net te vinden. Max Clark en Martin Ødegaard maakten die middag hun basisdebuut voor Vitesse. In het tweede bedrijf werd doelman Eduardo een aantal keer op de proef gesteld, maar de Portugese keeper hield zijn doel schoon. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Vitesse met de schrik vrij. PEC Zwolle-aanvaller Mike van Duinen trof het houtwerk.

Hoewel het spel op en neer golfde richting het eind van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen, waardoor de geel-zwarten met 0-2 wisten te winnen in Overijssel. Tijdens de rust van het duel met PEC Zwolle vindt wederom de GongRun plaats. De snelste tijd is 12,39 seconde. Aankomende zaterdag gaat een nieuwe deelnemer proberen nog sneller de 105 meter af te leggen. Vitesse O13 gaat in de rust ook nog het veld op. Zij gaan het publiek vermaken door latje te trappen. Kaarten: Vitesse.nl/tickets.

Meer berichten