Bridget Vermeer na haar race
Bridget Vermeer na haar race (Foto: Debby Vermeer )

Bridget Vermeer opnieuw kampioen van Nederland

ARNHEM – Van 4 t/m 7 april jl. was het Haagse Hofbad voor de derde keer het toneel van de Swim Cup Den Haag. Ook streden daar de beste junioren van Nederland om de nationale titels op de 800 en 1500 meter vrije slag. Bridget Vermeer van VZC uit Veenendaal was opnieuw de snelste zwemster in de categorie meisjes junioren 3.

Als jongste zwemster startte de 13-jarige Bridget ook op de 200M vrije slag bij de dames. Met een nieuw persoonlijk record van 2.11.48 liet ze al zien dat het met haar vorm wel goed zat. De 800M vrije slag werd dan ook met overmacht door Bridget gewonnen in een nieuwe tijd van 9.23.50. De combinatie van haar tijden op deze twee afstanden zijn bovendien goed voor het behalen van de limiet voor de Europese Junioren Kampioenschappen Open Water Zwemmen te Racice in Tsjechië.

Ook het weekend van 12 t/m 14 april jl. stond voor Bridget in het teken van haar favoriete sport. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion waren veel (inter)nationale toppers bijeen voor de Swim Cup Eindhoven. Ondanks haar pittige programma verbeterde Bridget maar liefst vier persoonlijke records! Zowel door haar leeftijd als door haar prestaties springt ze inmiddels ook in een dergelijke setting in het oog. Een mooi hoogtepunt in Eindhoven was voor Bridget absoluut haar derde plaats in de C-finale op de 400M vrije slag bij de dames.

Meer berichten