Zwaaien en draaien op de Velpse Oranjekermis.
Zwaaien en draaien op de Velpse Oranjekermis. (Foto: Erica)

Oranjekermis in Centrum Velp

De Kermis komt weer naar Velp. Van donderdag 11 t/m zondag 14 april organiseert Velp voor Oranje weer een kleine, gezellige Oranjekermis in het centrum op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. Alle dagen open van 13.00-23.00 uur.

Cadeautjes

Op alle Velpse en Rozendaalse Basisscholen en Kinderdagverblijven zijn de afgelopen dagen kortingsmuntjes uitgedeeld voor de Kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje.

Een ander cadeautje is dat alle gehandicapte bewoners en bezoekers aan dagverblijven weer uitgenodigd zijn een middag gratis de Kermis te bezoeken. Ook zelfstandig wonende Velpenaren met een beperking zijn natuurlijk van harte welkom. Op vrijdagmiddag 12 april van 13.30 – 15.00 uur worden ze begroet door burgemeester Carol van Eert die hen daarna begeleidt in de diverse kermisattracties. Vrijwilligers van wijkvereniging Daalhuizen-Oost, studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein en bestuursleden van Velp voor Oranje helpen daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen, frisdrank en een presentje voor alle deelnemers.

Familieachtbaan.

Donderdag 11 april start de kermis om 13.00 uur. Traditiegetrouw komen de spannende, draaiende ‘bank’ en de trampoline weer naar Velp. Nieuw is de Familieachtbaan, waarin je met het hele gezin spannende avonturen kunt beleven ‘in de bergen’. Verder komt weer de SuperPolyp en natuurlijk de autoscooter. Voor de kleintjes is er een leuke draaimolen met paardjes en ze kunnen ballen gooien en touwtjes trekken en suikerspinnen snoepen. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn kracht beproeven bij de Kop van Jut. Voor anderen zijn de oliebollen uit de nostalgische gebakkraam de grootste attractie. De oliebollen van Nico Sterrenberg zijn sinds jaar en dag (bijna) de allerlekkerste van Nederland, bleek uit diverse testen.

Nostalgisch jubileumfeest

Velp voor Oranje organiseert de Oranjekermis al 125 jaar. Met de opbrengst van de pacht wordt op 27 april het Koningsfeest georganiseerd en eens in de vijf jaar de herdenkingen en vieringen van de Bevrijding.

Het 125-jarig jubileum van Velp voor Oranje wordt gevierd op zondag 28 april met een nostalgisch familiefeest op de Van Spaenallee, voor kasteel Biljoen. Iedereen is welkom. Er is Ringsteken met paarden voor verenigingen. En iedereen kan meedoen met Ringsteken voor scootmobiels en Ringsteken met kruiwagens (voor kinderen). Er zijn leuke prijsjes te winnen. (Opgeven voor Ringsteken: 125jaar@velpvoororanje.nl en 06-244.96.167). De ouderwetse zweefmolen, de draaimolen en het ponyrijden zijn gratis. En er zijn poffertjes, ijsjes en suikerspinnen te koop.

Maar eerst is het Kermis in Velp. En daar zullen weer honderden volwassenen, jongeren en kinderen volop van genieten.

Meer berichten