Toonkunst Arnhem
Toonkunst Arnhem (Foto: Rene Knoop)

Met Toonkunst Arnhem en Bach op weg naar Pasen

In de weken voor Pasen klinkt in concertzalen en kerken de passiemuziek van Johann Sebastian Bach. Wie kent niet de jaarlijkse uitvoering van de Passion, die veel mensen op de been brengt en door de televisie-uitzending miljoenen kijkers trekt.

Toonkunst Arnhem, een aantal topsolisten en Het Gelders Orkest vertolken o.l.v. dirigent Joop Schets de Mattheus Passion van Bach op zaterdagavond 13 april, 19:00 uur, en op zondagmiddag 14 april, 14:00 uur, in de Muzenzaal van Musis Arhem. Deze wereldberoemde compositie voert Toonkunst Arnhem al sinds begin 1900 bijna jaarlijks uit.

Het bekende beginkoor 'Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen', het koraal 'Herzliebster Jesu, was hast du verbrochen', de ontroerende aria 'Aus Liebe will mein Heiland sterben', zijn herkenningsmomenten voor velen. Tekst en muziek blijven betekenis houden: schuld, aanhankelijkheid, verlies, liefde. Jezus, die niets misdaan had, alleen maar goede daden liet zien, mensen aansprak vanuit liefde, die Jezus sterft volgens Bach uit liefde voor ons. Solisten en koor begeleiden tot slot zijn lichaam naar het graf in 'Mein Jesu, gute Nacht' en nemen afscheid in 'Wir setzen uns in Tränen nieder'.

Luister en laat u meenemen door de muziek van Bach uit 1736 over het lijden en sterven van Jezus.

Er zijn nog kaarten te koop: www.toonkunstarnhem.nl

Meer berichten