Vanaf 1 april nieuws van Omroep Gelderland op NPO 2

ARNHEM -Vanaf 1 april zal in Gelderland na het NOS Journaal van 18.00 uur een 5 minuten durend regiojournaal te zien zijn, verzorgd door Omroep Gelderland. De proef is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en drie regionale omroepen.Na afloop van de drie maanden durende proef worden de nieuwsvensters geëvalueerd en wordt de mening van het publiek gevraagd.

Met de regiovensters brengen we regionale journalistiek nog dichter bij een groter publiek. Drie maanden lang krijgen inwoners in Gelderland, Friesland en het grootste deel van het Rijnmondgebied in Zuid-Holland een 5 minuten durend regionaal nieuwsprogramma te zien na afloop van het NOS Journaal van 18.00 uur.

Het gaat in eerste instantie alleen om mensen die tv kijken via de volgende distributeurs: Ziggo, Kabelnoord en CAI Harderwijk. Het betreft een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, RTV Rijnmond, NPO, RPO (Regionale Publieke Omroep) en genoemde kabelaars.

Alle andere televisiekijkers naar NPO 2 krijgen op dat moment een samenvatting van het regionieuws uit het hele land te zien. Gedurende de proef wordt het NOS Journaal van 18.00 uur tegelijkertijd zowel op NPO 1 als NPO 2 uitgezonden.

Na drie maanden wordt de proef door de betrokken partijen geëvalueerd. Ook wordt daarbij naar de mening van de kijker gevraagd. Het invoeren van een regionaal nieuwsvenster staat vermeld in het regeerakkoord van het kabinet Rutte III.

Omdat het netwerk van Ziggo niet de precieze provinciegrenzen volgt, is tijdens de proef in een aantal gemeenten een ander regiojournaal te zien dan logisch zou zijn. Meer informatie over de proef met regiovensters vindt u op de website van NPO, de betrokken regionale omroepen en opgld.nl/kijk-op-de-regio.

Meer berichten