Proef de duurzame keuken en laat u inspireren

Dinsdag 9 april zetten vrijwilligers van Milieudefensie Arnhem een smaakvol veganistisch, biologisch driegangenmenu op tafel. De maaltijd wordt met zoveel mogelijk lokale producten bereid. De maaltijd kost €8,- per persoon en vindt plaats in de Wasserij, Molenbeekstraat 26a. Aanvang 18.00 uur.

Aanmelden voor het diner kan tot 6 april via milieudefensiediner@gmail.com. Er kunnen maximaal 25 mensen mee-eten. Schuif gezellig aan, proef zelf hoe lekker de duurzame keuken is en laat u inspireren !

Lekker plantaardig
Voor de productie van vlees, zuivel en eieren in Nederland is ruim 1 miljoen voetbalvelden aan sojaplantages nodig. Plantages waarvoor oerwouden worden gekapt. Zolang onze veeteelt in grote mate afhankelijk is van grondstoffen van ver weg blijven we sociale en ecologische misstanden aan de andere kant van de wereld veroorzaken.

Minder vlees, zuivel en eieren eten is beter voor het oerwoud, voor de wereldwijde voedselverdeling, het klimaat, de dieren en onze gezondheid. Met het veganistisch diner laat Milieudefensie Arnhem zien dat de oplossing onder handbereik ligt. “Het is heel goed mogelijk om een lekkere, volwaardige veganistische maaltijd te koken,” aldus Hanneke Windhausen, chefkok van de diners en vrijwilliger bij Milieudefensie Arnhem. “Voor onze maaltijden gebruiken we alleen plantaardige producten. Om te laten zien en proeven dat het kan!”

Meer berichten