The Blues Brother Band
The Blues Brother Band (Foto: bluesbrotherband)

Uniek muziekfeest in Koepelgevangenis

Arnhem - Op zaterdag 13 april is het weer tijd voor MusicAvenues. Dit swingend muziekfeest met een goed doel, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een goed bezocht evenement. Het heeft bij een groot 30+ publiek uit Arnhem en omgeving een vaste plek verworven op de uitgaansagenda.

De negende editie vindt plaats op een hele bijzondere locatie, namelijk de Koepelgevangenis aan de Wilhelminastraat. In de grote karakteristieke ruimte zijn er optredens waarbij kan worden gedanst of gewoon rustig geluisterd. Een DJ sluit de avond af. En voor hen die willen eten is een mooi diner beschikbaar.

De line-up op het hoofdpodium sluit perfect aan bij deze unieke locatie en is geïnspireerd op de film The Blues Brothers. Op het hoofdpodium treedt onder andere The Blues Brothers Band op. Deze band vertolkt vele muzikale stijlen met verve. Of het nu blues, jazz, rock, funk, soul, pop, dixieland of bossa nova is, het staat als een huis. In de loop der jaren heeft deze band het repertoire van de originele Blues Brothers smaakvol en respectvol uitgebreid met bekende en onbekende parels uit de muziekgeschiedenis.

Hierna krijgt de all-female rock band Bootleg Betty alle ruimte. De band is graag gezien op festivals. Ze traden onder andere op Paaspop en Zwarte Cross op. Hun muziek is vooral rockabilly waar af en toe country en rock ’n roll doorheen sijpelt.

Om het helemaal compleet te maken zal aan het begin van de avond de Black Gospel Experience acte de presence. Speciaal voor MusicAvenues komen ze met een koor van 100 zangers en zullen ze bekende en minder bekende gospel songs ten gehore brengen.

Na de live optredens zweept DJ Steep Sam het publiek op met swingende muziek vanaf de jaren 80 tot nu. En tot slot is er nog een muzikale verassing.

Voor hen die een echt volledige avond uit willen is het mogelijk om mee te eten. Bar Florian van het Jansplein heeft een heerlijk drie-gangen diner samengesteld. Het diner wordt aan lange tafels in de koepel uitgeserveerd. Een mooi moment om met vrienden te genieten, en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Een goed gevulde cocktailbar, speciaal bier van lokale brouwerijen en kleinere optredens van professionele jazz en klassieke musici maken het feest compleet.

Music Avenues wordt jaarlijks door vele honderden mensen bezocht die zin hebben in een mooie avond met vrienden. Het mooie van het feest is dat een belangrijk deel van de opbrengst ten goede komt aan muziekactiviteiten voor basisscholen uit Arnhemse aandachtswijken. Onder de naam KidzFestival maken vele tientallen kinderen tijdens workshops kennis met alles wat met muziek te maken heeft. Sinds een jaar wordt dit ook voor jonge bewoners van Het Dorp gedaan.

Als je zin hebt in een lekker feest, op een echt unieke locatie, dan weet je waar je moet zijn op 13 april!

Kaarten voor het feest en het diner zijn te verkrijgen via: www.musicavenues.nl

Meer berichten