Definitieve verkiezingsuitslag, afscheid en installatie Gelderse Statenleden

In de laatste week van maart 2019 worden de definitieve uitslagen van de Statenverkiezingen officieel bekendgemaakt. Dan weten we dus ook wie Statenlid blijft en wie afscheid neemt. De definitieve uitslag wordt bekendgemaakt in het Huis der Provincie. Hier vinden ook het afscheid en de installatie plaats.

Verkiezingsuitslagen
De voorzitter van het Centraal Stembureau, Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch, maakt op 25 maart 2019 de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend. Aanvang: 10:00 uur.

Afscheid
De dag erna, op 26 maart 2019 sluiten de Statenleden in een vergadering deze Statenperiode af. Bijna de helft van de huidige Statenleden neemt afscheid, onder wie de fractievoorzitters Mike Waltmans (VVD), Harold Zoet (CDA), Fleur van der Schalk (D66) en Pieter Plug (ChristenUnie). Aanvang vergadering: 14:00 uur.

Installatie 
Op 28 maart 2019 is de installatie van de Statenleden voor de periode 2019-2023. 
Aanvang vergadering: 15:00 uur.

Huis der Provincie
De drie bijeenkomsten zijn in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. De agenda is beschikbaar via www.gelderland.nl/stateninformatie. Live kijken van de vergaderingen kan via www.gelderland.nl/statenlive, bijwonen kan natuurlijk ook.

Meer berichten