Velpsche Woudloopers 100 jaar, maar nog springlevend

In mei viert deze scoutinggroep haar 100 jarig bestaan. Beslist geen stoffige oude vereniging, integendeel de groep was nog nooit zo groot. De officiële acte van de oprichting is gedateerd op 6 maart 1919. Inmiddels 100 jaar geleden.

De padvinderij (want zo heette dat in die tijd) activiteiten vonden plaats op de zolder van de Van Lennepwatermolen in Velp. Na een aantal omzwervingen, en een tijdelijke noodgedwongen stop in de oorlog, is de groep terecht gekomen op de Beekhuizenseweg waar nu nog wekelijks de scouting programma’s plaatsvinden in het clubhuis “Pax Hill”. Eind jaren tachtig is de groep gaan samenwerken met de meisjes groep De Olmen, en sinds begin jaren 90 is er een fusie geweest en de officiële naam is nu Velpsche Woudloopers &De Olmen maar in de volksmond VW. Aan het 100 jarig bestaan wordt dit jaar op verschillende momenten aandacht besteed, zo zijn er extra activiteiten voor de huidige leden en is het plan om met 100 deelnemers, zowel leden als oud-leden in september de Airborne mars te lopen. Maar het hoogtepunt voor de oudleden moet de jubileum viering van zaterdag 25 mei worden. Vanaf 16.19 uur starten die dag de activiteiten en rond 20.19 uur zal de dag afgesloten worden.

Helaas zijn niet alle namen door de jaren heen bewaard gebleven en zijn adres bestanden niet meer up to date. 5 jaar gelden werd het 95 jarig bestaan aangegrepen als een soort generale voor het feest van nu. Door de lustrum commissie is, zoals het goede scouts betaamd, gezocht en gespeurd naar oud-leden. Veel zijn er gevonden, maar er ontbreken er nog te veel. De oude VW-ers die inmiddels bekend zijn hebben recent een “save the date” ontvangen over dit jubileum. De commissie is nog opzoek naar de ontbrekende namen en adressen. Geen mail ontvangen, maar wel oud-lid? Stuur dan een mail naar 100jaar@scoutingvelp.nl en verdere informatie over 25 mei volgt.

Meer berichten