Foto:

Oproep nominaties Willem Diehlprijs 2019

Architectuurcentrum CASA organiseert dit voorjaar weer de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie, renovatie en herbestemming. Voor deze zevende editie kunnen projecten worden voorgedragen die in de periode 2017-2018 zijn opgeleverd.

De uiterlijke datum van oplevering is 31 maart 2019. Uit alle nominaties wordt door een vakkundige jury de shortlist samengesteld. De finalisten worden in april bezocht en beoordeeld. Deze projecten maken naast de vakjuryprijs ook kans op de publieksprijs. Beide prijzen zullen traditiegetrouw worden uitgereikt tijdens de Nacht van de Architectuur, die eind mei/begin juni in Arnhem plaatsvindt.

Om het jaar organiseert CASA, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie/renovatie en herbestemming.
Deze is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voorgaande winnaars waren onder meer Theater a/d Rijn (2017), De Transformatie (2015) en Paleis op de Heuvel (2013). Naast de vakjuryprijs wordt ook altijd een publieksprijs uitgereikt in samenwerking met Dagblad De Gelderlander. Winnaars van de publieksprijs waren onder meer Luxor Live (2009) en de Koepelkerk (2013).

Kent u een bijzonder project dat u graag wilt nomineren? Stuur dan voor 1 april een mail naar info@casa-arnhem.nl onder vermelding van Willem Diehlprijs 2019.

 

Meer berichten