Plastic soep surfer Merijn Tinga neemt verzameld zwerfafval in ontvangst in Rozet
Plastic soep surfer Merijn Tinga neemt verzameld zwerfafval in ontvangst in Rozet (Foto: Karin Otermann)

Bezoek aan groene daken Molenbeke door Water Natuurlijk

Zondag 17 maart bezocht waterschapspartij Water Natuurlijk een aantal groene daken in de wijk Molenbeke in Arnhem. De bewoners van deze wijk zijn in het recente verleden al diverse keren met flinke wateroverlast geconfronteerd na heftige regenbuien.

Een van de maatregelen die helpt om het regenwater op de vangen, is het aanbrengen van groene planten op platte daken. Circa 25 bewoners hebben afgelopen najaar hun platte daken voorzien van een groene dakbedekking. Tijdens het bezoek gaven enkele bewoners een toelichting op de aanleg en de constructie van hun groene dak. Behalve dat een groen dak water vasthoudt, zorgt het ook voor verkoeling in de zomer en gaat het hittestress tegen in versteend stedelijk gebied tijdens hittegolven. Daarbij kon iedereen zien dat het er ook heel mooi uit ziet.

Na afloop van dit bezoek gingen de kandidaten zwerfafval ruimen op diverse plaatsen in Arnhem waarna het werd aangeboden aan plastic soep surfer Merijn Tinga in het Rozet.

Deze activiteiten van Water Natuurlijk, vormde het laatste onderdeel van de duurzame watertoer door de Achterhoek, Liemers en Arnhem; het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel.

Meer berichten