Meet & Greets Zorg en Welzijn blijken gouden greep

Regio - De vier Meet Greets Zorg en Welzijn afgelopen week in Nijmegen, Arnhem, Rivierenland en FoodValley trokken niet alleen ruim 525 belangstellenden. De events leverden vooral op dat zij-instromers en herintreders gericht in gesprek raakten met zorgwerkgevers, onderwijs en loopbaancoaches. Een volgende stap op weg naar werk in Zorg en Welzijn werd daarmee gezet.

Tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maart organiseerde WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, de vier Meet Greets samen met zon vijftig zorgorganisaties, de regionale onderwijsinstellingen en werkgeversservicepunten. Zorgbreed - van ziekenhuis tot geboortezorg - waren alle branches vertegenwoordigd. Doel van de Meet Greets was zij-instromers en herintreders te laten oriënteren op leren en werken in de sector.
Dat is meer dan gelukt, stelt Susanne Haarsma, programmamanager WZW en mede-organisator van de Meet Greets. Iedereen was enthousiast; de zij-instromers hebben we op weg kunnen helpen bij hun oriëntatie, de werkgevers hebben veel goede gesprekken gehad met potentiële nieuwe medewerkers. Én er zijn direct al veel nieuwe aanmeldingen binnengekomen voor de gratis loopbaangesprekken vanuit het project Sterk in je werk. Dit gaat zeker bijdragen aan een reëel beeld van de sector en het oplossen van de personeelstekorten in onze sector.

Kansen voor zij-instromers
Het aantal vacatures in Zorg en Welzijn was in het laatste kwartaal van 2018 landelijk meer dan 33.000. Ook in Gelderland staan er veel vacatures open en zijn er personeelstekorten, vooral voor de functies verzorgende, verpleegkundige mbo en hbo en gespecialiseerd verpleegkundige. Dat biedt kansen voor mensen die de overstap naar Zorg en Welzijn willen maken. Vanuit het regionale actieprogramma Waard om voor te werken!, waarin zorg- en welzijnswerkgevers, onderwijs en andere partners samenwerken om de tekorten op te lossen, wordt daar met verschillende acties op ingespeeld. Onder andere met maatwerk leerwerktrajecten voor zij-instromers. Maar ook zijn er acties gericht op behoud van medewerkers en inzet van zorgtechnologie.

Meer berichten