Cornald Maas
Cornald Maas (Foto: Maas)

Boekenweek 2019: Moeder de vrouw

Regio - Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema 'De moeder de vrouw'. Met talloze feestelijke activiteiten vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Boekhandel Meijer & Siegers heeft meer activiteiten dan ooit georganiseerd.

In de regio Veluwezoom van alles te doen rond de Boekenweek. De Bibliotheek Veluwezoom, Meijer & Siegers uit Oosterbeek, Jansen & de Feijter uit Velp, The Read Shop Dieren en Filmhuis Dieren hebben deels een gezamenlijk programma samengesteld.

Zondag 24 maart komt Rosita Steenbeek naar de Remonstrantse Kerk in Oosterbeek. Tijdens de dienst vanaf 10.00 uur zal zij een lekenpreek geven met als thema haar laatste boek: ‘Wie is mijn naaste?’

Zondag 24 maart vertelt Roos Schlikker in Bibliotheek Dieren over haar boek ‘Moeder van glas’. Tijd: 14.00-16.00 uur.

Maandag 25 maart komt Jessica van Geel naar boekhandel Jansen de Feijer in Velp praten over haar boek ‘I love you Rietveld. Het verhaal gaat over de (geheime) liefde tussen de vermaarde ontwerper en architect Gerrit Rietveld en Truus Schröder. 20.00-22.00 uur.

Dinsdag 26 maart geeft boekverkoper Wim Kersten een lezing over de Boekenweek. Ook is schrijfster Miriam Guensberg is te gast en samen gaan ze in gesprek over haar schrijversloopbaan en nieuwe roman Vrachtbrief. De presentatie wordt in de Koningshof in Heelsum georganiseerd door KBO Renkum. Tijd 14.00-16.00 uur

Woensdag 27 maart is schrijver en presentator Cornald Maas te gast in Bibliotheek Oosterbeek om te vertellen over zijn boek ‘Ach moeder toch’. Deelnemers van het schrijfcafé van Meijer & Siegers leveren ook een bijdrage aan de lezing. Zij hebben een 'brief aan hun moeder' geschreven. Tijd: 14.30-16.30 uur.

Zaterdag 30 maart geven schrijfsters Eva Kelder, Annemarie de Gee en Maaike Kuyvenhoven een lezing over ‘Ik moeder – het moederschap’ bij Meijer & Siegers.

De twee schrijfsters én jonge moeders Eva Kelder en Annemarie de Gee stelden de literaire verhalenbundel Ik, moeder samen, met nieuwMaaike Kuyenhoven uit Arnhem is een van de samenstellers van de verhalenbundel Moeder, de vrouw.
Deze middag dragen Eva Kelder, Annemarie de Gee en Maaike Kuiyvenhoven voor uit hun werk en ze gaan samen de discussie aan. Toegang gratis. Tijd: 12.00- 13.00 uur.

Meer berichten