Arnhemse productie Hell Yeah - NEON

Donderdag 4 april gaat de voorstelling Hell Yeah van het Arnhems danscollectief NEON in première bij Theater aan de Rijn in Arnhem. Hell Yeah is het geluid van een freaky realityshow op repeat, waar het zweet van de pulserende dansvloer afdruipt.

Een knipperend strobelicht dat alleen de beste versie van jezelf laat zien. Drie performers nodigen je uit bij een uitbundig dansfeest. Trakteer jezelf op een dampende ontmoeting tussen lichaam en verval, licht en duisternis en uitgestelde verwachtingen. Na het succes van Körper waarin NEON de grenzen van het geslacht doorzocht, breekt NEON nu door alle grenzen heen om dans te prijzen.

"Puntgaaf uitgevoerde, zeer spannende performance" – Parool over Körper

De vorige voorstelling Körper werd zeer enthousiast ontvangen, NEON won er de Amsterdam Fringe Award 2018 mee. NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en Leon Emil Franzke (DE). De twee leerden elkaar kennen bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten en hebben gewerkt in theaters, musea en bouwplaatsen in binnen- en buitenland. NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. Ze roepen ongemak op om comfort te herkennen.

Credits

Choreografie: NEON (Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke) | Productie: De Nieuwe Oost | Lichten: Rob Daanen | Performers: Sara Miguelote, Sebastian Pedersen, Malika Berney | Composer: Xavier Geerman | Choreografie Assistent & fotograaf: Helen Boyko

Speellijst Hell Yeah

3 april

Theater a/d Rijn

Arnhem

4 april

Theater a/d Rijn

Arnhem

première

5 april

Theater a/d Rijn

Arnhem

6 april

Theater a/d Rijn

Arnhem

Nieuwe speeldata worden bekend gemaakt via www.denieuweoost.nl.

Meer berichten