Eenzaam gestorven mensen herdacht in herinneringsboek

Stichting NAbij en St.Eusebiusparochie hebben samen het initiatief genomen om voor mensen die zijn overleden en geen nabestaanden achterlaten een herinneringsboek te maken waarin zij herdacht kunnen worden.

Het idee voor een herinneringsboek begon vijf jaar geleden toen John Jansen Stichting NAbij heeft opgericht en hierdoor in contact kwam met Ellie Smeekens van de St.Eusebiusparochie. De Stichting werd opgericht om mensen te ondersteunen in de laatste levensfase waarbij er sprake is van geen of maar een klein sociaal netwerk.

Vorig jaar pakten John en Ellie het idee voor het herinneringsboek weer op en deze kreeg concrete vormen. De Mariakapel in de Martinuskerk aan de Steenstraat ging vanaf 1 september 2017 elke dag open en al snel waren John en Ellie het erover eens dat het boek in de Mariakapel haar plaats moest krijgen. Via de St.Eusebiusparochie kwam Rieky van Elke erbij en vanuit de Martinuskerk sloot de koster, Dennis Schreurs zich aan. Zij dachten verder mee over het herinneringsboek. Er werd contact gezocht met Zuster Rafaël van de boekbinderij van de Trappistinnen in Oosterbeek waar het boek gemaakt wordt.

Op dinsdag 26 maart om 16.00 uur zal het boek officieel in de Mariakapel van de Martinuskerk, Steenstraat 7, in Arnhem worden neergelegd. Een uniek boek omdat mensen die overleden zijn op deze manier blijvend herinnerd kunnen worden. Het boek maakt onderdeel uit van de viering van het vijfjarig bestaan van Stichting NAbij in Arnhem dit jaar. 26 maart is ook de oprichtingsdatum van de Stichting.

Vanuit de Stichting zal voor invulling van het boek worden zorggedragen. Vrijwilligers gaan samen met de mensen die het wenselijk vinden om vermeld te worden in het boek een verhaal over hun leven maken en er is ruimte voor een foto. Maar het boek is er ook voor mensen die geen ondersteuning krijgen vanuit de Stichting, mensen die lange tijd na hun overlijden gevonden worden en eenzaam zijn gestorven. Dennis Schreurs zal als koster van de Martinuskerk het boek voorzien van de herinneringspagina's.

Meer berichten