Vrijwilligersvacature van de week

Gezinsondersteuning voor Home-Start

Als vrijwilliger van Home-Start ga je wekelijks naar "jouw'' gezin. Vrijwilligers worden in hun werk begeleid en ondersteund door de Home-Start coördinator. Werken als vrijwilliger bij HS verrijkt je leven. Je doet ervaring en kennis op, hebt contact met andere vrijwilligers en natuurlijk met het gezin dat je ondersteunt. Tijdens vrijwilligersbijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld en thema`s besproken.

Home-Start (HS) biedt ondersteuning/praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen tot en met 7 jaar. De ouders geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen (hun vraag staat centraal). Home-start wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. HS wordt in Nederland in veel gemeenten aangeboden. Daardoor zijn er steeds meer gezinnen die steun krijgen van een Home-Start vrijwilliger. HS is een evidence based programma; dat betekent dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de methode werkt. Om vrijwilliger te worden bij HS is het belangrijk dat je zelf een ouder bent of ervaring hebt met kinderen. Je hebt 2 tot 4 uur per week de tijd om je in te zetten voor HS. Na je aanmelding als vrijwilliger volgt er een kennismakingsgesprek met de coördinator over de werkwijze van HS en de mogelijkheden en natuurlijk jouw motivatie en wensen. Daarna leer je in de voorbereidingstraining hoe je volgens HS te werk gaat en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Levens- of werkervaring met (eigen) kinderen hebben, inlevingsvermogen hebben, met ouders en kinderen kunnen werken, geduldig kunnen zijn, goed kunnen luisteren en doorzettingsvermogen. Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin. Je bent een luisterend oor en je bent er voor de ouder. Je neemt geen zaken over van ouders, maar je laat het initiatief bij hen. Je hebt contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Je ontvangt een training / introductie van 5 dagdelen. Interesse? Neem dan contact op met Marleen van Weverwijk, 026 312 77 00 of 06 27189673, M.vWeverwijk@rijnstad.nl

Informatie over andere vrijwilligersvacatures:
Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl.
Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

Persoonlijk advies: U kunt een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. Bel naar (026) 44 22 833 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al uw vragen over vrijwilligerswerk

Meer berichten