Links: Michiel bos in de De Kerk, de tijdelijke presentatieplek van Museum Arnhem. Rechts: Marc Quinn, 12,5% proof, 1993. Collectie Museum Arnhem
Links: Michiel bos in de De Kerk, de tijdelijke presentatieplek van Museum Arnhem. Rechts: Marc Quinn, 12,5% proof, 1993. Collectie Museum Arnhem (Foto: )

Museum Arnhem in de wijk

“Muziek en humor zijn mijn levensaderen” Michiel Bos is als muzikaal performer daarom ook vaak te vinden in Klingelbeek. In Popcentrum Jacobiberg repeteert hij met zijn muzikale cabarettrio: De Enge Buren. Je kent ze waarschijnlijk wel van de liedjes ‘Broodje bapao’ en ‘Pizza calzone’

Toen Michiel op het conservatorium zat, begreep hij bepaalde klassieke muziek niet. Pas toen hij zich ging verdiepen in de muziek bleek dat hij er toch inspiratie uit kon halen en er zijn zijn eigen draai aan te geven. Je blijven verwonderen en interesseren vindt hij heel belangrijk in de kunst. “Ik vind het kunstwerk van Marc Quinn uit de collectie van Museum Arnhem schokkend omdat je een naakte man met een erectie ziet, maar aan de andere kant vind ik het ook heel grappig. Als je een paar minuten blijft kijken is het werk te zien, maar het zicht wordt direct onderbroken door melkwit glas. Dat je in eerste instantie niets ziet is heel fascinerend. Ik heb er ook weleens een uur bij gezeten om te kijken hoe mensen reageren. Het is grappig dat sommige mensen boos worden, maar wel blijven kijken.”

Museum Arnhem is tijdelijk gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing. Kunst is er om gezien te worden! Daarom zijn de kunstwerken op zoek naar Arnhemmers. Het museum maakt in elke wijk een korte stop om Arnhemmers de collectie te laten ontmoeten.

Meer berichten