CIOSNL werkt aan de 'De Vitale Stad'

Alle vijfhonderd docenten van de vijf CIOS'en in Nederland komen op 19 maart op Sportcentrum Papendal in Arnhem bij elkaar voor een CIOSNL-werkconferentie met als thema 'De Vitale Stad'. Doel van de dag is innoveren en confronteren. Arie Boomsma van Vondelgym, Arjan van Drielen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Brigit Staatsen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu openen de conferentie met hun blik op vitaliteit in de stad.

In een tijd waarin de samenleving geconfronteerd wordt met een ongezonde leefstijl, bewegingsarmoede en andere welvaartsziekten zijn de CIOS-instituten belangrijker dan ooit. Met hun mbo-opleidingen voor sport, bewegen en gezondheid vormen zij een pijler voor de vitale samenleving. Met vitale steden, vitale wijken en vitale inwoners. De nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit in de vijf 'CIOS-steden' komen op deze dag aan bod. Met twintig workshops door onder andere de stedenbouwkundigen van Uhrahn, het Voedingscentrum, Urban Sports studenten en De Hormoon Factor. Naast de CIOS-medewerkers nemen vertegenwoordigers van andere Sport- en Beweegopleidingen deel, net als diverse beleidsmakers uit de CIOS-steden.

CIOS Nederland

De vijf opleidingsvestigingen voor mbo-Sport en Bewegen die de CIOS-naam dragen, zijn verenigd in CIOS Nederland. CIOS Nederland heeft de ambitie onderzoek, onderwijs en werkveld met elkaar te verbinden in innovatieve projecten. Om op die manier bij te dragen aan een vitalere samenleving. Die vijf CIOS'en - elk onderdeel van een roc – zijn belangrijke opleiders in het mbo-werkveld. Een CIOS-vermelding op het diploma is veelgevraagd bij werkgevers. De vijf CIOS-vestigingen zijn: Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp, Rijn IJssel CIOS Arnhem, ROC Leeuwenborgh CIOS Sittard-Venlo , Friesland College CIOS Heerenveen-Leeuwarden en Scalda CIOS Goes.

Voor meer informatie www.cios.nl.

Meer berichten