Rijnwijk en Fluvium officieel overgedragen aan BPD

Vandaag ondertekenden woningcorporatie Volkshuisvesting en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) een overeenkomst over de locaties Rijnwijk en Fluvium ten oosten van de Arnhemse binnenstad. Volkshuisvesting draagt de terreinen inclusief gebouwen officieel over aan BPD. Door deze overdracht kan BPD het gebied de komende jaren gaan transformeren tot een levendig, binnenstedelijk woongebied: Het Nieuwe Kadekwartier'.

Het Nieuwe Kadekwartier ligt direct aan de oostkant van het centrum van Arnhem naast de John Frostbrug. Het omvat het voormalige fabrieksterrein met fabriek van Coberco, het bedrijventerrein met woonwijk Rijnwijk en het voormalige bedrijventerrein Fluvium. De voormalige locaties van Van Ginkel en Van der Werf maken ook deel uit van het gebied, en zijn tevens in handen van BPD, net als het naastgelegen Cobercokwartier.

Het totale gebied wordt getransformeerd tot woongebied met ruim 800 woningen. Door de ligging direct tegen de Arnhemse binnenstad n aan de Rijn heeft de locatie alles in zich om n van de mooiste plekken van Arnhem te worden. Een deel van de woningen is bestemd voor sociale huur. De verwachting is dat in 2020 zowel in Cobercokwartier als Fluvium wordt gestart met de eerste bouwplannen. KuiperArnhem blijft betrokken bij de bouw in het gebied.

Injectie voor de transformatie

De transformatie tot woongebied is al lang de ambitie van gemeente Arnhem. In 2000 begon Volkshuisvesting, samen met KuiperArnhem en gemeente Arnhem aan de planvorming. Een deel van Fluvium is inmiddels gerealiseerd. Vanwege de Woningwet uit 2015 kon Volkshuisvesting de ontwikkeling van het gebied niet meer doen. Ze heeft daarom gezocht naar een solide overnamekandidaat. Volkshuisvesting zal voor sociale huurwoningen nog wel 72 kavels afnemen.

Liesbeth van Asten van Volkshuisvesting : "We zijn blij dat BPD dit prachtige nieuwe woongebied vlakbij het centrum van Arnhem realiseert met aandacht voor duurzaamheid en stedelijke voorzieningen. Dit is een verrijking voor de stad Arnhem."

Frans Holleman van BPD: "Wij zijn als BPD trots dat na een intensief overdrachtstraject wij nu verder vorm mogen geven aan n van de mooiste woonwijken van Arnhem. Dit past uitstekend bij de strategie van BPD om zorg te dragen voor de nodige transformaties en herstructureringen naar betaalbare en duurzame woonwijken tezamen met onder andere woningcorporaties. Dit verlaagt de druk op de binnenstedelijke woningmarkt van Arnhem en geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan de stad."

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan n miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd-de.de.

V.l.n.r.: Bob Winters (KuiperArnhem), Liesbeth van Asten (Volkshuisvesting) en Frans Holleman (BPD) ondertekenen de overeenkomst in het bijzijn van notaris John Wijnmaalen (Dirkzwager). Met op de achtergrond de John Frostbrug bij Het Nieuwe Kadekwartier.

Meer berichten