Gelderse jongeren gaan in debat met politiek

Op 13 maart vindt het Gelderse jongerendebat plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis van 16.00-18.00 uur. Statenleden en lijsttrekkers van verschillende politieke partijen gaan in debat met jongeren. Dit doen zij aan de hand van stellingen waar de meningen nogal uiteen kunnen lopen.

Zoals de stelling "Iedere Gelderse jongere moet de Duitse taal leren." Of: " Alle Gelderlanders moeten buiten de spits gratis gebruik kunnen maken van streekbussen." Ook debatteren de politici met de jongeren over de stelling "Autorijden in Gelderland moet goedkoper worden." U bent van harte uitgenodigd om bij het debat aanwezig te zijn. Graag vooraf aanmelden.

Tim Hofman houdt jongeren scherp

Het Debatbureau onder leiding van Frits Bloemberg heeft de regie in handen van het debat. Daarnaast is programmamaker Tim Hofman aanwezig om de jongeren extra scherp te houden en feedback te geven op de debatten. De jongeren komen goed beslagen ten ijs. Naast het feit dat zij al uitblinken in debatteren hebben zij zich goed voorbereid op de confrontatie met de politici. Zij durven echt het gesprek met de politici aan te gaan op onderwerpen die voor hun van belang zijn.

Jongeren gaan in debat met:

GroenLinks Paul Smits

CDA Gedeputeerde Bea Schouten

D66 Lijsttrekker Michiel Scheffer

ChristenUnie Bram van Riezen

50PLUS Marcel Bruins

SP Maurits Gemmink

Lokale Partijen/Code Oranje Lara Minnaard

PvdA Jan Daenen

VVD Frederik Peters

Meer berichten