HAN beste aanbieder masters onder grote HBO instellingen

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) komt in de net verschenen Keuzegids Masters 2019 van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI)  landelijk als de beste grote aanbieder van hbo-masters uit de bus. De Keuzegids Masters 2019 meldt in een persbericht: 'Wie een hbo-master wil doen, zit goed bij de HAN en de HU'. 

Met de Keuzegids Masters 2019 beoogt het Centrum Hoger Onderwijs Informatie studenten die overwegen een masteropleiding te volgen, onafhankelijk te informeren over het masteraanbod in het Nederlandse hoger onderwijs (zie ook www.keuzegids.org).

Topopleiding
De HAN kreeg een totaal van 63,5 punten net iets meer dan de HU die met 63 punten de tweede plaats inneemt. Vorig jaar nam de HAN in de Keuzegids Masters nog de derde plek in met 60 punten. Voor het zevende jaar op rij ontving de Master Molecular Life Sciences het predicaat 'topopleiding' met een score van 82 punten. De scores zijn gebaseerd op de resultaten uit De Nationale Studentenenquête en de rapportages van de accreditatieorganisatie NVAO. 

Lilian Prevoo, directeur van HAN Masterprogramma's, is tevreden met deze positie aan de top. "Zowel onze docenten en coördinatoren als onze ondersteunende medewerkers hebben bijgedragen aan dit resultaat. Wij werken continu aan de kwaliteit van onze masters door goed te luisteren naar onze studenten en het werkveld. Dat betaalt zich nu uit. Naast de inzet op de kwaliteit hebben wij de afgelopen jaren ons masteraanbod voor een bredere doelgroep bereikbaar gemaakt. Drie jaar geleden was meer dan de helft van onze masters onbekostigd, nu worden vrijwel al onze masters aangeboden tegen het wettelijk collegegeld. Ook bieden we nu meer masters aan voor studenten die direct willen doorstromen na hun bachelor. We introduceren we steeds meer nieuwe masters. Zo starten we in september met de Master Vaktherapie in deeltijd en de Master Circulaire Economie in voltijd". 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden