Foto:
r

Rozet babbels: nieuw programma voor baby's en peuters

Uit vele onderzoeken blijkt dat jong starten met taal en voorlezen, kinderen een voorsprong geeft waar ze een leven lang voordeel van hebben. Het nieuwe programma Rozet B[r]abbels biedt Arnhemse ouders activiteiten om lekker samen met hun kind met taal aan de slag te gaan. De (gratis) activiteiten vinden plaats in Rozet Centrum, Presikhaaf en Kronenburg.

B

r

abbels inspiratieochtend

Een aantal maal per jaar is er een ochtend vol informatie en inspiratie voor (groot)ouders. Met iedere keer een ander interessant onderwerp. Zaterdag 30 maart is de eerste inspiratieochtend over baby- en kindergebaren. Met deze gebaren kan je vanaf veel jongere leeftijd met je kind communiceren. Zonder het te kunnen zeggen, kunnen kleintjes al heel goed laten weten wat ze willen. Lysanne Bergsma, specialist op het gebied van baby- en kindergebaren, inspireert ouders deze ochtend om ook met gebaren aan de slag te gaan. De toegang is, na online aanmelding via rozet.nl/brabbels, gratis.

Woordenwinkeltje

In het Woordenwinkeltje gaan ouders samen met hun peuter (2,5 tot 4 jaar) op creatieve manier aan de slag met woorden. Een kunstenaar begeleidt de activiteit rondom een specifiek thema. Spelenderwijs komen diverse woorden aan bod. Je kind leert veel nieuwe woorden en jij wordt als ouder geïnspireerd over hoe je zelf taal op eenvoudige wijze kunt stimuleren. Gratis aanmelden via rozet.nl/brabbels.

B

r

abbeltijd

Iedere donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur zijn (groot)ouders van harte welkom met baby, dreumes of peuter in Rozet Centrum, Presikhaaf of Kronenburg. De koffie en thee staat klaar. Er kunnen ervaringen gedeeld worden met andere ouders en een jeugdbibliothecaris geeft tips en antwoord op vragen. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis. Elke maand (m.u.v. juni t/m augustus) is er een B

r

abbeltijd special met wisselende activiteiten. Kijk in de activiteitenkalender op de website wanneer de specials plaatsvinden en wat het onderwerp is.

Meer berichten