vlnr: Daan Radier, Elin Henninger, Joyce Ott-Jansen, Binck  te Winkel
vlnr: Daan Radier, Elin Henninger, Joyce Ott-Jansen, Binck te Winkel

NK-18: zilver voor Elin Henninger

Op zaterdag 9 maart werd het NK-judo onder 18 jaar gehouden in Den Haag.

Met 15 judoka’s stond Bushi Arnhem op dit NK. Het resultaat: een zilveren plak voor Elin Henninger (-52kg) en brons voor Binck te Winkel (-46kg) en Daan Radier (-55kg).

Elin begon sterk aan het NK en behaalde solide de finale. Helaas moest ze haar meerdere erkennen in haar tegenstandster in de finale. De overwinning ging nipt naar Blanka Uytendaal.

Daan begon zijn toernooi sterk.In de kwartfinale verloor hij van de latere kampioen Laurens Wilms. Daan knokte zich naar de kleine finale om het brons en kon deze met een goede score ook mee naar huis nemen.
Binck begon goed met een aantal winstpartijen maar verloor de halve finale van de latere kampioen, Quinten van der Veen.

In de volgende partij maakte Binck een snelle score waarna hij de wedstrijd goed uit kon judoën en de bronzen medaille pakte.

Noer Zouaidia verloor helaas haar partij voor het brons. Zij werd uiteindelijk vijfde.
Merijn te Winkel, Danée Roos, Stan Heg en Anouk de Kruijff eindigden op een zevende plaats, zij werden net voor hun partij om het brons uitgeschakeld.

Wij zijn trots op al onze judoka’s. Podiumplaats of niet. Soms zit het mee, soms zit het tegen maar zolang er groei zit in de ontwikkeling van onze judoka’s zijn wij als club zeer tevreden. En groei hebben we zeker op dit NK gezien!

Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Meer berichten