De Arnhemse Triathlon Uitdaging 2019

Heb je een fiets, zwembroek en hardloopschoenen? Doe dan samen met een maatje mee aan de Arnhemse Triathlon Uitdaging. Een triathlon die op 28 april a.s. start in en rondom zwembad Klarenbeek in Arnhem.

Voor de zesde keer organiseert Stichting Team Triathlon Arnhem op zondag 28 april triathlons in diverse categorieën. Iedereen vanaf 8 jaar kan mee doen. De series voor de mini’s jeugd en junioren zijn individueel. In de andere categorieën doe je alle sporten met teams van twee tot vier personen. Samen leg je dan het zwem-, fiets en loopparcours af in de mooie bosrijke en heuvelachtige omgeving rondom het zwembad Klarenbeek. Het is niet alleen gezellig om met een team mee te doen, maar je kunt elkaar ook aanmoedigen als het even wat minder gaat.

Voor welke series kun je je aanmelden?
De Arnhemse Uitdaging – duo’s: in teams van 2 sporters 225 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen.
De Arnhemse Uitdaging – volwassene/kind serie: in teams van 1 volwassene en 1 kind (leeftijd 10-18 jaar) dezelfde afstanden als de Arnhemse Uitdaging.
De Team Triathlon: in teams van 4 sporters (dames of heren/mix) 475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen.
Het Jeugd- en juniorencircuit: individueel voor jeugd (12-15 jaar) en junioren (16-19 jaar), de sprintafstand; 225 meter zwemmen, 6,5 km fietsen en 2 km hardlopen. De beste deelnemers mogen aan het einde van de middag in een finaleserie om de winst strijden. Voor de jeugd geboren in de jaren 2002 t/m 2004 (m/v) is deze wedstrijd een kwalificatiemoment voor het EK jeugd in Kitzbühel. Voor junioren (m/v) is deze wedstrijd een kwalificatiemoment voor het EK junioren in Weert. Bepalend is hierbij het resultaat in de middagserie.
De Mini’s; individueel voor kinderen van 8 tot 12 jaar, de ultrakorte afstand; 125 m zwemmen, 6,5 km fietsen en 1 km hardlopen.

Wie wordt de nieuwe Arnhemse Kampioen?
Schrijf je je in voor de Arnhemse Triathlon Uitdaging en komt een van de teamleden uit Arnhem of omgeving, dan maak je kans om tot Arnhems Kampioen uitgeroepen te worden. Er wordt hiervoor een apart klassement opgemaakt.

Hoe kan ik meedoen?
Iedereen vanaf 8 jaar kan en mag mee doen aan de Team Triathlon. Je hoeft geen lid van de Nederlandse Triathlonbond te zijn. Het enige dat je nodig hebt is een zwemdiploma, een deugdelijke fiets en fietshelm, een paar hardloopschoenen en doorzettingsvermogen.

Wil je meer weten over de wedstrijden, het parcours, wat je nodig hebt en hoe je je kunt aanmelden; kijk dan op www.teamtriathlon.nl. Heb je vragen dan kun je ons bereiken via info@teamtriathlon.nl.

Meer berichten