800 honden en hun baas strijden deze zomer om behendigheidstitel

Arnhem - Van 25 tot en met 28 juli 2019 vindt de European Open Agility 2019 plaats op het terrein van Sportcentrum Papendal. Nederland is voor de 2e keer gastland van dit open EK behendigheid voor honden. Er worden deze zomer 800 internationale deelnemers in Arnhem verwacht.

Agility, ofwel behendigheid, is een sport waarin het plezier van hond en eigenaar voorop staat. De hond moet zo snel mogelijk een parcours afleggen, bestaande uit verschillende hindernissen. De handler mag de hond aanwijzingen geven met stem en gebaren, maar de hond of de hindernissen niet aanraken. Het parcours doet een beroep op verschillende vaardigheden van de honden, zoals hun snelheid, gehoorzaamheid en alertheid.

Hoog niveau

Het European Open Agility vindt jaarlijks plaats in een ander Europees land. Eén keer eerder werd het kampioenschap in Nederland georganiseerd; in 2009. Voor de editie van 2019 is Nederland opnieuw gekozen als gastland. Een unieke kans om deze hondensport dichtbij op hoog niveau te bewonderen, vindt Arian Tak, importeur van diervoeding Happy Dog en hoofdsponsor van de wedstrijd op Papendal. "Agility is fantastisch om naar te kijken. De snelheid, de behendigheid en de concentratie van de honden en de handler: het is geweldig leuk om te zien."

Op het terrein van Sportcentrum Papendal worden tijdens het open EK, dat van 25 tot en met 28 juli plaatsvindt, 800 combinaties (hond + handler) verwacht uit 35 verschillende landen. De deelnemers vinden onderdak in diverse hotels in de omgeving van Arnhem. Ook zal er op het terrein van Papendal een camping voor zo'n 250 gasten worden ingericht.

Meer informatie: https://www.eo2019.eu/ of volg de Facebookpagina.

Meer berichten