50.000 stuks zwerfafval in 3 weken uit Arnhem en Zevenaar

Het op wereldniveau opererende impactbedrijf Litterati en stichting GoClean organiseren een uniek evenement van 15 maart t/m 7april 2019! Het allereerste grote Data Festival op zwerfafval. Waarom is dit zo uniek? Alle opruimacties in het land houden zich bezig met het alleen opruimen van zwerfafval, bij dit evenement wordt al het afval geregistreerd en vastgelegd. Uit de data zullen op 9 april conclusies getrokken worden tijdens een innovatiebijeenkomst. Aan deze bijeenkomst doen veel verschillende en interessante partijen mee, waaronder overheid en bedrijfsleven.

Het doel is om in 3 weken tijd minimaal 50.000 stuks zwerfafval in de gemeenten Arnhem en Zevenaar op te ruimen en te registreren. Een grote hoeveelheid 50.000 stuks, maarhonderden vrijwilligers vanuit beide gemeenten en daarbuiten zullen helpen om het doel te behalen.

Op 15 maart 2019 om 14.00 uur zal de opening van het “GoClean/Litterati Data Festival”plaatsvinden in het Liemers College, locatie Heerematen te Zevenaar.

Bij de opening zullen zeer interessante sprekers aanwezig zijn waaronder Gedeputeerde Scheffer, burgemeester van Zevenaar Lucien van Riswijk, Ad Lansink (ladder van Lansink), Suze Govers (Recycling Netwerk), Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer) en een zeer speciale gast Jeff Kirschner (CEO Litterati) komt speciaal vanuit San Francisco naar Zevenaar.

Hoe;

Vele handen maken licht werk. Er zijn al veel mensen die hebben aangegeven te willen helpen, maar extra hulp kunnen we goed gebruiken. Moeilijk is het niet, iedereen kan meedoen aan een schoonwandeling. Alleen, in een groepje, school, bso, bedrijf of overheidsinstelling, lekker naar buiten wanneer je maar wil.

Het materiaal wordt geregeld via GoClean. Het registreren vindt plaats in de Litterati-app. D.m.v. een foto wordt elk stuk zwerfafval vastgelegd op lengte- en breedtegraad.
Doe je mee om ‘zicht op afval’ te krijgen?

Meld je aan www.gocleandeliemers.nlof www.zwerfafvalbrigades.nl

Wil je graag dat iemand van GoClean meeloopt met jullie actie. Geef het aan, wij komen graag.

Wat gebeurd er met het afval?

Restafval wordt via de gemeente verwerkt (verbrand).

Plastic en blik: Al het plastic en blik, gaat naar Save Plastics. Dit plastic zal verwerkt worden tot het 1e ‘plastic huis’ en zal staan in Arnhem.

Meer berichten