Speeddaten met Professionals
Speeddaten met Professionals (Foto: Speeddaten met Professionals)

Speeddate met professional

Hoe weet je wat voor jou het meest geschikte beroep is? En als je denkt dat te weten, hoe realistisch is het beeld dat je ervan hebt? En welke opleiding hoort bij dat beroep? Om bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo te helpen met hun zoektocht organiseren vijf middelbare scholen uit de Liemers en Arnhem in samenwerking met de Rotaryclubs Duiven, Zevenaar en Arnhem-IJssel op woensdag 27 februari ‘Speeddaten met Professionals’.

Kennismaken met de beroepspraktijk
Woensdagavond 27 februari 2019 kunnen de leerlingen van het Liemers College Zevenaar/Didam, het Candea College Duiven, Beekdal Lyceum Arnhem, Lorentz Lyceum Arnhem en het Stedelijk Gymnasium Arnhem kosteloos al dan niet vergezeld van ouders bij Hotel Van der Valk in Duiven kennismaken met de beroepspraktijk van ruim 80 beroepen. In korte een-op-een gesprekken met mensen die daadwerkelijk het beroep van keuze uitoefenen, is het gemakkelijker de voor- en nadelen van een beroep te achterhalen. De beroepen van de aanwezige professionals zijn ingedeeld in een achttal interessegebieden: Uniformberoepen, Techniek en ICT, Groensector, Gezondheidszorg, Gedrag en Maatschappij, Economie en Financiën, Creatieve Sector en Rechten. 'Speeddaten met Professionals' is voor leerlingen hét moment om in een kort tijdsbestek zicht te krijgen op meerdere beroepen.

Samenwerking tussen scholen en Rotaryclubs
De samenwerking van de scholen met de Rotaryclubs is ingegeven door het feit dat de clubs veel leden tellen met een verschillende beroepsachtergrond. Dat levert een unieke verscheidenheid aan beroepen op. Zij beschikken verder ook over een uitgebreid netwerk van professionals met nog andere beroepen. Daardoor zijn de Rotaryclubs bij uitstek toegerust om kennis en ervaring te delen en jonge mensen te helpen in hun beroepskeuze.

Meer berichten