Eerste studenten unieke Smart Health opleiding ontvangen certificaat

Arnhem –Technologie speelt een steeds prominentere rol in de zorg. Het is dus belangrijk dat zorgmedewerkers die techniek als een vanzelfsprekend onderdeel in hun werk toepassen, maar de praktijk wijst nog vaak anders uit. Daarom startten zorgorganisatie Siza en de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) vanuit Academy Het Dorp hun eigen Smart Health opleiding. De eerste lichting studenten van deze opleiding ontvangt op 21 februari hun Smart Health certificaat.

Smart Health opleiding springt in gat tussen care en cure
Smart Health voorziet in de vraag naar zorgprofessionals die zijn geschoold in technologie in de zorg. Door deze gediplomeerde zorgprofessionals in te zetten kan technologie goed en duurzaam worden toegepast en geïmplementeerd in het zorgproces.

In eerste instantie werd de Smart Health opleiding in-company gegeven aan zorgprofessionals van Siza, maar altijd met het idee om er een Associate Degree (AD) van te maken. Op 21 februari krijgen 18 Siza medewerkers hun certificaat. Het gaat hierbij om begeleiders en behandelaars.

Unieke samenwerking
Lid ontwikkelgroep Smart Health Joukje Jansen: 'de opleiding voorziet echt in een behoefte. Mensen die al in de zorg werken kunnen nu technologie toepassen in het dagelijkse zorgproces. De opleiding is klaar en wordt vanaf september als keuze aangeboden in het AD sociaal werk. De HAN en Siza leveren elk vanuit de co-creatie binnen Academy Het Dorp hun expertise in dit unieke samenwerkingsverband. Het mooie is dat leeruitkomsten van onze opleiding nu ook worden gedeeld met andere zorgopleidingen, met name in verpleegkunde.'

Vanuit meerdere zorgorganisaties zijn vragen gekomen om ook deel te kunnen nemen. Een tweede groep studenten start in september.

Meer berichten