Foto: Pixaby

Nieuwe cursus voor mantelzorgers in Arnhem

In maart starten Indigo en het MVT Arnhem een nieuwe cursus voor mantelzorgers namelijk ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf’ 

Van de 3,5 miljoen mantelzorgers in Nederland voelt een deel  zich zwaar belast. Om te voorkomen dat mantelzorgers zelfs overbelast raken en lichamelijke of psychische klachten ontwikkelen is het belangrijk dat mantelzorgers ook goed voor zichzelf blijven zorgen.

In de cursus wordt informatie gegeven en worden er vaardigheden aangeleerd om anders met situaties om te gaan. Minder piekeren en op een goede manier opkomen voor jezelf bijvoorbeeld. Ook wordt er aandacht besteed aan het in balans blijven en het omgaan met stress.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven op de woensdagochtend van 10.00-12.00 uur bij het MVT Arnhem aan de Slochterenweg 40 te Arnhem op 27 maart en 3, 10 en 17 april. De cursus is gratis. Voor de start van de cursus neemt de begeleider kort contact op met de belangstellende om te bespreken of de cursus inderdaad bij haar of zijn verwachtingen past.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 026-3270174. Rechtstreeks aanmelden kan via a.deibert@mvtarnhem.nl

Meer berichten