Museum Arnhem ontvangt bijdrage van 200.000 euro

Museum Arnhem ontvangt tijdens Goed Geld Gala een bijdrage van € 200.000 euro van de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij schenkt een recordbedrag aan culturele organisaties

Dinsdag 12 februari is op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim € 79,4 miljoen verdeeld onder 77 culturele organisaties. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek. Naast de bijdragen aan vaste partners van de BankGiro Loterij werd een aantal extra projecten toegekend.

Museum Arnhem en BankGiro Loterij vieren negende jaar partnership

Museum Arnhem is sinds 2010 vaste partner van de BankGiro Loterij. Museum Arnhem gebruikt de genereuze jaarlijkse bijdrage van de BankGiro Loterij voor de aankoop van kunst, het uitvoeren van restauraties en het presenteren van de collectie. In 2017 is de samenwerking met vijf jaar verlengd. Ook tijdens de sluiting vanwege renovatie en verbouwing blijft Museum Arnhem aankopen doen en worden belangrijke collectieobjecten gerestaureerd. Museum Arnhem reserveert daarnaast een deel van de bijdrage voor de nieuwe collectiepresentatie in het verbouwde museum. Hiermee kan straks een groter deel van de collectie getoond worden aan het publiek en zijn in het vernieuwde museum alle recente aankopen te zien.

Museum Arnhem ontvangt deelnemers BankGiro Loterij in tijdelijke locatie De Kerk

Op 8 maart 2019 opent Museum Arnhem zijn tijdelijke locatie 'De Kerk' in de Walburgiskerk in Arnhem. Tijdens de sluiting van het museum presenteert het museum in De Kerk actuele kunst en ontwerp aan het publiek. Deelnemers van de BankGiro Loterij bezoeken vanaf 8 maart 2019 De Kerk gratis met de BankGiro Loterij VIP kaart.
 

Meer berichten