Louis80-festival

Ter ere van de verjaardag van de grootste levende Nederlandse componist organiseren Musis Arnhem, orkest de ereprijs, ArtEZ en Het Gelders Orkest een festival op zaterdag 23 februari 2019. Met veel muziek en zang vieren wij dit heugelijke feit en u bent van harte welkom om mee te genieten!

Louis80-festival
Op 6 juni 2019 wordt Louis Andriessen 80 jaar. Alle reden om deze grootse componist met internationale faam in de schijnwerpers te zetten. Op zaterdag 23 februari klinken daarom in Musis Arnhem tal van werken van de Nederlandse componist. Onder de naam Louis80-festival wordt het boegbeeld van de nieuwe muziek - zelf ook aanwezig op het festival- een avond lang gehuldigd.

RKST21
Het programma begint met een diner (Louis' lievelingsmenu) met muzikale interludes in de Singelfoyer. Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs bundelen later op de avond hun krachten als RKST21 en ontdekken de toekomst van de klassieke muziek. We horen elementen uit de pop, folk en jazz. Onder leiding van dirigent Etienne Siebens en met sopraan Caroline Cartens worden onder meer Dances van Louis Andriessen en Three Reflections on Previous Thoughts van Martijn Padding gespeeld.

Programma
De gehele avond zijn er muzikale verrassingen en optredens in de Parkzaal van Musis. Zo laten orkest de ereprijs en studenten van ArtEZ samen Orkest de Volharding herleven en wordt door Ensemble Klang het werk Hoketus uitgevoerd. Bekijk voor het uitgebreide programma en het boeken van kaartjes de website van Musis Arnhem.

Meer berichten