Bewoners van Presikhaaf volgen massaal een reanimatie training

Naar aanleiding van de oproepen door Serious Request om reanimatie trainingen te gaan volgen hebben Marjo Soomers (van de EHBO-club Presikhaaf) en Gerie Wolkenfelt (Buurtbewoner en lid van wijkplatform) gemeend ook een oproep
te doen om dit binnen de wijk Presikhaaf te gaan organiseren.

Om dit goed te realiseren hebben wij een budgetaanvraag bij het wijkplatform gedaan om deze training gratis te kunnen gaan geven. Gelukkig heeft het wijkplatform een budget toegekend, zodat wij een start konden gaan maken en oproepen te doen in het blad Presikhaaf wijknieuws. Wij zijn enthousiast van start gegaan en maakte een schatting van ca. 50 deelnemers. De wijkbewoners hebben ons verrast en hebben zich massaal aangemeld.

Inmiddels staat de teller al boven de 100 deelnemers. Wat een geweldig resultaat. Dat betekend dat wij onze planning moesten uitbreiden en gaan 10 tot 12 keer de reanimatie training geven. Dat zal zijn tussen donderdag 28 maart en 12 april 2019. Ook in de weekenden staan een aantal reanimatie trainingen gepland. In deze training worden onderstaande punten behandeld; Basale kennis van reanimeren, het herkennen van een circulatiestilstand, controle op bewustzijn, inschakelen hulp (bel 112), controle ademhaling, volwassen- en kind/baby reanimatie, stabiele zijligging en verstikking.

Uiteraard komt ook het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrilator) aan de orde. Wij hebben er zin in. 

Marjo Soomers, Instructrice reanimatie training van EHBO Club Presikhaaf.
Gerie Wolkenfelt, verantwoordelijk voor administratieve zaken. Lid Wijkplatform.
 

Meer berichten