Cadet European Judo cup in Follonica: zilver voor Elin Henninger

Budovereniging Bushi Arnhem nam zaterdag 9 en zondag 10 februari met vijf judoka’s deel aan de European Cup in Follonica (Italië): Stan Heg (-66 kg) Daan Radier (-55 kg), Merijn te Winkel (-55 kg), Bas Wolters (-73 kg) en Elin Henninger (-52 kg) gingen de strijd aan.

Elin Henninger behaalde het podium: een mooie zilveren plak.

Elin begon de dag sterk en behaalde met goed judo de kwartfinale. In de halve finale werd het spannend maar Elin wist zich door straffen voor de tegenstander naar de finale te knokken. De finale heeft Elin niet gejudood door een blessure waardoor zij genoegen moest nemen met het zilver. Een knappe prestatie voor Elin die alweer bewijst bij de top van Nederland te horen.

Stan Heg, Daan Radier en Merijn te Winkel strandden helaas in de eerste ronde en konden niet meer terugkomen in het toernooi. Bas Wolters wist knap twee wedstrijden te winnen maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de sterke tegenstanders. Onze judoka’s hebben een prima prestatie neergezet aangezien het voor hen de eerste keer op een European Cup was, het hoogste niveau voor onze -18 judoka’s.

Als Bushi Arnhem zijn wij trots op onze wedstrijdselectie en hopen op nog meer mooie resultaten dit seizoen!

Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Meer berichten