Quality Time

Quality Time is een gloednieuwe zinggroep voor mensen met dementie mèt hun partner of kind.

Een wekelijks uitje voor beiden, om samen te ontspannen, om nieuwe mensen te ontmoeten en natuurlijk om heerlijk te zingen. De inschrijving gaat deze week van start.

Ingrijpend

Dementie komt steeds vaker voor en niet alleen onder ouderen. De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het liefst wil je partner en/of je kind dat ook. Dat betekent dat ook het aantal mantelzorgers groeit.

Voor beiden is dementie ingrijpend en zwaar. Het verandert niet alleen het dagelijks leven, maar ook de onderlinge relatie. Momenten van vertrouwd contact en gezamenlijk plezier nemen af; de zorg neemt toe. Voor Stadscompagnie aanleiding om Quality Time te ontwikkelen. Gezellig zingen met veel tijd, aandacht en plezier voor allebei.

Stadscompagnie

Stadscompagnie Arnhem is een sociale zingorganisatie voor iedereen. Er wordt gezongen voor, door en met stadgenoten om samen het leven en de wereld een beetje mooier te maken.

Want in allerlei wetenschappelijke onderzoeken is het aangetoond: Zingen is gezond en helpt het geheugen, zingen ontspant en vermindert angst en stress, en vooral: Zingen maakt mensen blij.

Het maakt niet uit of je goed kunt zingen. Bij Stadscompagnie gaat het vooral om zingplezier.

Nieuw: zingbuddy’s voor meer quality time

De nieuwe Quality Time zingochtenden worden bijgewoond door vaste zingbuddy’s om de docent en de mantelzorgers ondersteunen.

De mantelzorger kan ervoor kiezen om ook eens niet mee te doen, ten behoeve van andere, eigen quality time. In dat geval wordt zijn/haar plaats ingenomen door één van de vertrouwde buddy’s.

Wanneer en waar

Vanaf half maart, elke vrijdagochtend bij Stadscompagnie Arnhem, St. Catharinaplaats 28, hoek Walstraat (vlakbij het Stadstheater). Meer informatie is te vinden op de website: stadscompagnie.nl

Meer berichten