Foto:

Museum Arnhem in de wijk

Joost Vollaard plakt en masseert heel wat uren weg als fysiotherapeut bij Healthclub Heijenoord. Zelf vindt Joost dat kunst een indirecte rol speelt in zijn leven. Hij beschouwt de natuur eerder als kunst dan een schilderij dat in een museum hangt.

Volgens hem zit juist in de natuur veel schoonheid verborgen. "Ik vind de nietigheid van de mens heel interessant. We denken dat we heel wat zijn maar het is belangrijk om te reflecteren op de omvang en rol van de natuur." Bij het schilderij Château en Espagne van Carel Willink voelde Joost zich onmiddellijk aangetrokken tot de donkere en bedreigende wolkenpartijen. "Ik maak vaak foto's van de wolken. Dat vind ik ook kunstig aan de natuur hoe die wolkenvariaties worden gevormd en elke keer weer anders zijn."

Museum Arnhem is tijdelijk gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing. Kunst is er om gezien te worden! Daarom zijn de kunstwerken op zoek naar Arnhemmers. Het museum maakt in elke wijk een korte stop om Arnhemmers de collectie te laten ontmoeten.

Meer berichten