Mozart, je zou maar een wonderkind zijn

Edwin Rutten vertelt

Verteller Edwin Rutten, dirigent Pieter-Jelle de Boer én Het Gelders Orkest nemen kinderen, ouders en grootouders mee in de wereld van Mozart. Een spannend symfonisch verhaal met natuurlijk heel veel muziek van Mozart zelf. Eerder schreef Het Gelders Orkest een pianowedstrijd uit voor zeer jonge pianisten. De winnaar zal zondag 17 februari samen met het orkest op het podium zitten en het allereerste werk van Mozart (KV1e) spelen. 
Voorafgaand aan het concert kun je langskomen in de instrumententuin om alle instrumenten zelf uit te proberen. Dat is genieten van klassieke muziek voor het hele gezin in De Vereeniging in Nijmegen en Musis in Arnhem.

Wel eens een wonderkind willen zijn? Wolfgang Amadeus Mozart was zo'n wonderkind. Hij leefde lang geleden en kon zo goed muziek maken dat hij, nog maar vijf jaar oud, al heel beroemd was. Hij ging met zijn vader en zusje op stap en reisde alle landen rond om overal concerten te geven. 

Op een dag, vele jaren later, vindt Edwin Rutten een kistje met brieven waarin Wolfgang zelf vertelt over zijn wonderkindavonturen. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met keizers en koningen, de lange tochten in een wiebelende koets, wat zijn lievelingseten was, en dat hij achterstevoren kon spelen. Ook zit er een brief bij die hij kreeg van Jan Willemszoon Bontekoe. Waarom? Dat wordt allemaal verteld in deze vrolijke voorstelling, bedacht en gebracht door Edwin - Ome Willem - Rutten. 

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl

Concertgegevens
Pieter-Jelle de Boer dirigent
Edwin Rutten verteller

Arnhem | Musis
Zondag 17 februari 15.00 uur
Instrumententuin 14.00 uur
€ 9,- kinderen, € 19,- volwassenen

Meer berichten