Foto:

Bas en Thea zijn al jaren wandelfan

Zo vaak als ze kunnen lopen ze mee

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

Het nieuwe wandelseizoen van DoorLopen(d) Fit gaat weer van start. Donderdag 21 februari is de aftrap in het Dorpshuis in Schaarsbergen. Na het openingswoord en een kopje koffie klinkt het fluitsignaal en gaan de wandelaars op pad.

Bas en Thea uit Westervoort hebben er al weer zin in. Al een aantal jaar zijn zij verknocht aan deze wandelingen. "In de Arnhemse Koerier stond ooit een stukje over deze wandelgroep", aldus Bas. "Ik was gepensioneerd en had tijd. Het leek me wel wat om mee te doen. We vertrokken vanaf Renkum, dat weet ik nog. Ik ging er op de fiets naar toe. Dat is nu zo'n 8 jaar geleden.

Het leuk is dat het heel gevarieerd is. Volgens mij heeft DoorLopen(d) Fit zo'n 200 wandelingen waar ze elk jaar een keuze uit kunnen maken. We lopen door bossen, over heide en dijken. Eén keer per jaar gaan we met z'n allen verder weg, met de trein, naar Den Haag bijvoorbeeld, en wandelen daar."

Thea beaamt dat. "Je komt op plekken waar je anders nooit komt. Over kleine paadjes achter huizen langs. Zo leuk! Ik heb 18 jaar op de markt gestaan. Toen ik 63 was, ben ik daarmee gestopt en ben ik met Bas meegegaan met de wandelingen. Dat is ondertussen ook al 6 jaar geleden. Het is gezellig omdat je in een groep wandelt. Je ontmoet nieuwe mensen en de tijd gaat snel. Je bent lekker aan het kletsen tijdens het wandelen en voor je het weet ben je alweer bij het eindpunt."

Bas: "Tijdens een wandeling moesten we een keer een bruggetje over. Lag daar een Schotse Hooglander dwars voor de brug! Zo dichtbij zijn ze toch wel heel groot. Uiteindelijk heeft iemand uit de groep het dier weg kunnen jagen." Hij lacht. "We laten ons door niets weerhouden. Bij een van de laatste wandelingen was het bereslecht weer, maar we zijn toen toch gegaan. Bleek dat er toch nog 30 mensen meeliepen. We zijn niet van suiker, dat blijkt wel."

Loop ook een keer mee. Op www.sportbedrijfarnhem.nl/wandelen vind je waar ze wandelen dit jaar. Of bel met 026 - 3775757.

Meer berichten