Rijnstate geeft kankerpatiënt extra aandacht op Wereldkankerdag

Arnhem - Rijnstate geeft kankerpatiënten op Wereldkankerdag, 4 februari, extra aandacht. Dit jaar is het thema 'late gevolgen na kanker'. Rijnstate biedt de mogelijkheid om een korte ontspanningsmassage te krijgen van gespecialiseerde massagetherapeuten op de dagverpleging en verpleegafdeling van het Oncologisch Centrum.  Ook krijgen patiënten van dit centrum een klein presentje.

Wereldkankerdag  
Ieder jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag en wordt stilgestaan bij de impact van kanker. Meer dan 160 organisaties bundelen de krachten en is er aandacht voor het thema `late gevolgen na kanker`. Veel mensen die de ziekte hebben gehad, kampen namelijk met emotionele en relationele problemen. Ook is er vaak sprake van vermoeidheid en angst voor terugkeer van de ziekte. Uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding blijkt dat 86 % van de (ex-) kankerpatiënten te maken heeft met deze klachten.

Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat doet Rijnstate!

Rijnstate biedt de kankerpatiënt op Wereldkankerdag de mogelijkheid om te genieten van een korte ontspannende massage. Even een moment van ontspanning. De massages worden gegeven door massagetherapeuten die aangesloten zijn bij het Netwerk Massage bij Kanker. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van massages aan mensen met kanker. Ook krijgen de patiënten van het Oncologisch Centrum een klein presentje om zo een gewoon moment bijzonder te maken.

Expertisecentrum

Als expertisecentrum voor de behandeling van vrijwel alle kankersoorten geeft Rijnstate het hele jaar door aandacht aan kankerpatiënten. Kanker is ingrijpend voor u en uw omgeving. Behalve lichamelijke klachten kunnen er vragen of problemen zijn op emotioneel, sociaal of spiritueel gebied. Rijnstate biedt naast de behandeling ook de mogelijkheid van ondersteunende zorg. Bij de ondersteuning is het deskundig advies gericht op het verminderen van klachten en het verbeteren van kwaliteit van leven.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: https://www.rijnstate.nl/oncologischcentrum 

Meer berichten