Meer bezoekers voor Musis & Stadstheater

Musis & Stadstheater ontving maar liefst 175.000 bezoekers in 2018. Deze bezoekers kwamen op de ruim 300 voorstellingen en concerten af. Een groei zowel in voorstellingen en concerten als in bezoekers ten opzichte van vorig jaar. 'We zijn loei-trots op dit resultaat. Dit bewijst dat we het culturele huis voor alle Arnhemmers zijn', aldus directeur Hans Verbugt.

Iets meer dan een jaar geleden opende Koningin Maxima op feestelijke wijze het nieuwe Musis. Een koninklijke start voor een goed jaar, ook voor het Stadstheater. In totaal vonden er 300 professionele voorstellingen plaats in beiden huizen. Hoogtepunten waren een eerste editie van het Cabaretweekend (ism Posttheater), internationale dans grootheid Sidi Larbi en cabaretière Claudia de Breij die maar liefst drie keer voor een uitverkocht huis stond. In Musis stond hiphop-legende The Game en van eigen bodem Typhoon met Amsterdam Sinfonietta, het Brodsky Quartet, Reinbert de Leeuw en een uitverkocht Golden Earring. 'We hebben in 2018 ingezet op een brede programmering. Voorstellingen voor alle doelgroepen; de oudste, jongste en stoerste Arnhemmers. Er is door alle medewerkers heel hard gewerkt deze 175.000 bezoekers warm te verwelkomen.' zegt Verbugt. 'Steeds meer gezelschappen, orkesten en artiesten kozen, soms na jaren van afwezigheid, voor Arnhem. Dat is fantastisch.' Een deel van het bezoek kwam binnen via zakelijke evenementen. 'Ook bedrijven uit de regio weten ons weer te vinden voor hun congres, evenement of vergadering. We zijn trots op onze huizen; een cultureel icoon voor Arnhem,' aldus de gelukkige directeur Hans Verbugt.

De toekomst
Komend jaar zal het aantal voorstellingen en concerten ongeveer gelijk blijven. Het aantal matinees wordt uitgebreid en er wordt nog steviger ingezet op educatie- en familievoorstellingen. Net als in 2018 blijft Musis & Stadstheater de verbinding zoeken met Arnhemse organisaties. Tegelijk wordt er geïnvesteerd in een aantal grote projecten, zoals de programmering in het kader van de Herdenking 75 jaar Market Garden. Daarnaast keert de Carnavalsvereniging On-Ganse terug naar Musis voor een bruisend carnavalsweekend. Alle programmering is te vinden op musisenstadstheater.nl
 

Meer berichten