Still If Beale Street Could Talk.
Still If Beale Street Could Talk. (Foto: eOne Entertainment)

James Baldwin in Focus

Boekhandel Hijman Ongerijmd en Focus Filmtheater presenteren zondag 10 februari van 14:30 tot 18:00 uur: JAMES BALDWIN IN FOCUS.

Een literaire middag rondom de nieuwe verfilming van de Baldwin klassieker: If Beale Street Could Talk. Michel Krielaars, chef boeken NRC, gaat met recensente Toef Jaeger en schrijfster Dominique van Varsseveld in gesprek over Afro-Amerikaanse literaire klassiekers uit de VS. Na een korte pauze volgt een exclusieve voorpremière van If Beale Street Could Talk, de nieuwe film van regisseur Barry Jenkins die eerder Oscarwinnaar Moonlight maakte. Koop nu je kaarten via www.focusarnhem.nl.

If Beale street Could Talk

If Beale Street Could Talk is een meeslepend, romantisch drama van Barry Jenkins, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. Het verhaal speelt zich af begin jaren ’70 in Harlem, New York en vertelt over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap geven ze toe aan hun liefde voor elkaar, maar dan belandt Alonzo onschuldig in de gevangenis.

Programma 10 februari

14:30: zaalgesprek met Michel Krielaars, Toef Jaeger en Dominique van Varsseveld
15:30: pauze
15:50: start If Beale Street Could Talk
17:50: einde film

Kaartverkoop

Kaartverkoop via www.focusarnhem.nl of bij de kassa van Focus Filmtheater.
Prijzen: €15,00 / F-pas €13,00 / studenten €10,00 / Cineville €5,50.

Het gesprek met Michel Krielaars, Toef Jaeger en Dominique van Varsseveld is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. In de pauze staat Boekhandel Hijman Ongerijmd in de foyer van Focus met diverse Baldwin-boeken.

Meer berichten