Nationale Voorleesdagen met gratis vertelactiviteiten

Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari, staat het voorlezen aan jonge kinderen extra in het zonnetje. Er wordt traditiegetrouw afgetrapt met een Voorleesontbijt in de bibliotheek, maar er staan deze week nog veel meer (gratis) vertelactiviteiten op het programma voor kinderen én (groot)ouders. De activiteiten staan in het teken van het Prentenboek van het Jaar 'Een huis voor Harry'.

Nationaal Voorleesontbijt
Alle peuters en kleuters zijn woensdag 23 januari van harte welkom om te komen ontbijten en luisteren in de vestigingen van Rozet Centrum, Kronenburg en Presikhaaf. De inloop is van 9.30-9.45 uur. Vanaf 9.45 uur wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar Een huis voor Harry van Leo Immers. Daarna staat het ontbijt klaar. De toegang is, na aanmelding op www.rozet.nl/voorleesdagen, gratis.

Interactieve theatervoorstelling van Pet en Pat
Zaterdag 26 januari verzorgen Pet & Pat een interactieve theatervoorstelling voor peuters en kleuters in Rozet Kronenburg. De kat is verdwaald. Hoe vindt hij zijn huis? En hoe ziet zijn huis eruit? Pat & Pet willen wel helpen. Natuurlijk gaat er weleens wat mis maar uiteindelijk komt het goed. Deze interactieve voorstelling gaat over verdwalen, helpen en vriendschap. Het is een vrolijke voorstelling met eigengemaakt liedjes. De toegang is, na aanmelding op www.rozet.nl/voorleesdagen, gratis.

Verhalenverteller
Verteller Rutger Smabers komt de leukste verhalen vertellen voor peuters en kleuters. Rutger zal verhalen vertellen aan de hand van de Prentenboeken Top 10 van 2019. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk voor de data en tijden op www.rozet.nl/voorleesdagen.

Voorleesuurtjes
Iedere woensdag om 15.30 uur wordt er voorgelezen in de Rozet Centrum, Kronenburg en Presikhaaf. Natuurlijk ook tijdens de Voorleesdagen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Ga voor het volledige programma naar: www.rozet.nl/voorleesdagen.

Meer berichten