Welzijnsorganisatie SWOA bruisende organisatie

Sinds 2007 is SWOA in het bezit van het certificaat Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ), onderdeel Sociaal cultureel werk/ Welzijn ouderen. Het keurmerk van HKZ staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn: onafhankelijk en betrouwbaar. SWOA heeft als een van de eerste organisaties de nieuwe normen gevolgd waarin meer aandacht is voor de resultaten en praktijk. Elk jaar wordt SWOA beoordeeld door het Keurmerkinstituut. Eenmaal in de drie jaar vindt er een grote herbeoordeling plaats. Deze is onlangs uitgevoerd. Tijdens deze herbeoordeling hebben medewerkers van het Keurmerkinstituut gesprekken gevoerd met beroepskrachten, vrijwilligers en klanten van SWOA. In de rapportage spreken de auditoren uit SWOA een bruisende organisatie te vinden en dat SWOA haar positie in het sociale domein goed invult. Op 5 december heeft SWOA wederom het certificaat ontvangen.

Achtergrondinformatie HKZ
Met het HKZ-keurmerk kunnen organisaties en praktijken laten zien dat zij serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat ze voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

(Bron: HKZ)

SWOA
Wel zijn is lekker in je vel zitten. Doen wat je leuk vindt geeft energie en balans in je leven. SWOA stimuleert mensen te ontdekken wat ze nog wél kunnen en hun talenten te gebruiken. Zelf zoveel mogelijk uit het leven halen. Dát is waar SWOA voor staat. 

Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, zich nuttig maken voor de samenleving, creatief bezig zijn en meer in evenwicht komen.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden